Ugrás a tartalomra

A GRAWE Életbiztosító Zrt. tevékenységének mérföldkövei

A Biztosítót a közel 200 éves múltra visszatekintő Grazer Wechselseitige Versicherung AG alapította 1996. szeptember 25-én 620 millió forint alaptőkével, pécsi székhellyel. A kétlépcsős engedélyezési folyamat második részeként az Állami Biztosításfelügyelet 1997. február 6-án kelt határozatában adta meg a Biztosító részére a tevékenységi engedélyt. A Biztosító az ügyfelei és a partnerei teljeskörű kiszolgálása érdekében még ebben az évben létrehozta Budapesti Igazgatóságát.

A Biztosító az alapításától fogva megfontolt, kiegyensúlyozott, tulajdonosi elvárásokkal összhangban álló konzervatív stratégiát folytat, mégis olyan klasszikus életbiztosítási termékekkel jelent meg (és van jelen) a biztosítási a piacon, melyek mindmáig értéket tudnak képezni a dinamikusan változó külső környezeti hatások ellenére is.

2005-re a Biztosító (reagálva a felmerülő ügyfél igényekre és a gazdasági környezetre) valamennyi 1997. óta bevezetett terméke eurós változatának értékesítését is megkezdte. A Társaság 2006-ban, fennállása 10. évfordulójára kidolgozta jubileumi kötvényét, 2008. évben tovább bővítette termékpalettáját, s bevezette forintos, valamint eurós járadékbiztosításait. 

A lassú ütemű, ám állandósuló növekedés eredményeként 2009-ben az anyavállalat 800 millió forintra emelte a Biztosító alaptőkéjét. 
A növekedésből fakadóan, továbbá a megnövekedett ügyféligényeknek, valamint az akadálymentesített ügyfélszolgálati elvárásoknak is megfelelve a Biztosító 2014-ben új (egyben jelenlegi telephelyére) költözött.

Felismerve a jogszabály kínálta lehetőségeket, az öngondoskodás előmozdítása és támogatása érdekében, 2014-ben a Biztosító bevezette a forintos, majd 2015-ben az eurós nyugdíjbiztosítási termékét, mely nem csupán a hagyományos biztosítási értékekkel bír, hanem a biztosítási díjjal arányban adójóváírást is biztosít az ügyfelek számára.

2016-ban a Biztosító magyarországi fennállásának – jubileumi - 20. évfordulóját ünnepli. Az eredményes, egyben általános ügyfél elégedettséget kiváltó működés ismeretében örömmel konstatáljuk, hogy a GRAWE cégcsoport által rögzített értékek mentén haladva sikeresen valósítjuk meg - a jogszabályi előírásoknak mindvégig megfelelve - a fogyasztóbarát, egyben stabil háttérrel működő biztosító táraságba vetett elképzeléseket.

Az anyacégük, a Grazer Wechselseitige Versicherung AG 2018-ban ünnepelte fennállásának 190. évfordulóját. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ilyen nagy múltú vállalatot képviselhetünk Magyarországon. A fejlődés az anyacég informatikai biztonsági részlegénél is töretlen, amely szintén ebben az évben megszerezte az ISO 27001-es tanúsítást. 

2021-ben a GRAWE negyed évszázada kapta meg alapítási engedélyét. Az évfordulóra  tekintettel Társaságunk kidolgozta 25 éves Jubileumi kötvényét, ezzel is előmozdítva az ügyfelek öngondoskodási szándékát.

Pl.: Életbiztosítás, Nyugdíjbiztosítás.